Peynirli mantar

peynirli mantar
  • Voorbereiding
    15 min
  • Kooktijd
    20 min

Gevulde champignon is vrijwel op elk menukaart te vinden, zo ook op het menu in Turkse restaurants. Er zijn vele varianten van met verschillende ingrediënten en allemaal hebben ze gemeen dat ze super lekker zijn! Hieronder vind je het recept zoals in de Turkse keuken vaak gemaakt wordt.

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de champignons schoon en haal de stelen eruit die je vervolgens fijn hakt. Hak ook het knoflookteentje fijn.

Stap 2

Verwarm de olie in een pannetje en bak hier de gehakte steeltjes en knoflook voor ongeveer 3 minuten. Doe er vervolgens de broodkruimels, crème fraiche, pesto, gedroogde peterselie en zou en peper bij. Bak het geheel nog ongeveer 2 minuten op hoog vuur en haal het vervolgens van het vuur.

Stap 3

Vul met een theelepel de champignons vol met het mengsel. Als je mengsel overhoudt kan je gerust nog wat extra mengsel over de champignons smeren.

Stap 4

Doe ten slotte wat geraspte kaas op de champignons en bak de champignons op een bakplaat met bakpapier voor ongeveer 15/20 minuten tot de kaas goudbruin is geworden.

Tips & tricks

• Probeer dit recept ook met kastanjechampignons.
• Wie erg veel van kaas houdt kan ook geraspte kaas door het mengsel roeren voordat de champignons gevuld worden. Doe dit pas als de pan van het vuur is om te voorkomen dat de kaas te vroeg smelt.
• Je kunt crème fraiche ook vervangen door roomkaas.

BEKIJK OOK

Laat je mening achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *