Patlican salatasi

  • Voorbereiding
    15 min
  • Kooktijd
    30 min

Wist je dat aubergine ooit verboden was in het Ottomaanse rijk? Het is bijna niet te geloven, maar aubergine was een tijdje verboden omdat men dacht dat het mensen gek maakte als er veel van werd gegeten. Aubergine bevat een kleine hoeveelheid nicotine en daarom zijn mensen de enige levende wezens ter wereld die aubergines consumeren. Fijn voor ons! Gelukkig zijn aubergines hedendaags niet verboden en kunnen we er een lekkere frisse yoghurtsalade mee maken!

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Was en droog de aubergines en prik er gaatjes in met een mes.

Stap 2

Leg de aubergines vervolgens op een bakplaat met bakpapier en laat ze ongeveer 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Je kunt de aubergines ook op vuur roosteren (zoals op de barbecue) in plaats van in de oven. In dit geval moet je de aubergines continu omdraaien zodat de aubergines helemaal zacht worden.

Stap 3

Als de aubergines gaar zijn, laat ze dan een beetje afkoelen zodat je makkelijk kunt pellen.

Stap 4

Hak de gepelde aubergines fijn totdat er een zacht mengsel ontstaat. Doe ze in een kom samen met de geperste knoflook, het zout, en de mayonaise en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 5

Leg het op een serveerschaal en versier het met gemalen rode peper.

Tips & tricks

• Om het nog lekkerder te maken kun je in een steelpannetje olie verhitten en gedroogde muntkruiden en rode peper kruiden in bakken. Doe dit dan over je auberginemengsel voor het serveren.

BEKIJK OOK

Laat je mening achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *