cacik
  • Voorbereiding
    10 min

Van een simpele kip met rijst tot aan sarma, cacik gaat heerlijk samen met heel veel gerechten. Naast het feit dat het simpel en snel voor te bereiden is, is het ook gezond. Lees hieronder het recept.

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Schil eerst de komkommers, rasp ze vervolgens en zet apart.

Stap 2

Meng de yoghurt en het water door ze op te kloppen met bijvoorbeeld een vork.

Stap 3

Pers de knoflook of hak het fijn en doe het bij het yoghurtmengsel.

Stap 4

Doe ook de komkommerrasp, zout, dille en muntkruiden erbij en mix het geheel nogmaals.

Stap 5

Doe voor het serveren een scheutje olijfolie over een kommetje cacik.

Tips & tricks

• Dille kan ook weggelaten worden.
• In plaats van (gedroogde) muntkruiden kan je ook verse munt fijnhakken.
• Turkse yoghurt kan ook vervangen worden door een andere ‘stevige’ yoghurt. Als je vloeibare yoghurt wilt gebruiken halveer dan de hoeveelheid water.
• Olijfolie kan vervangen worden door zonnebloemolie, maar het smaakt wel minder lekker!

BEKIJK OOK